Vértes kerékpáros térkép - Váli-völgy - Által-ér-völgy - Zámolyi-medence

Vértes kerékpáros térkép – Váli-völgy – Által-ér-völgy – Zámolyi-medence

Szerző: Térkép
Kiadó: Frigoria Könyvkiadó Kft.
Oldalszám: 1
Kiadás: 2018

2,490Ft 2,117Ft

Készleten

Cikkszám: 228942. Kategória: .

Termékleírás

A népszerű Kerékpárral Budapest környékén hajtogatós kerékpáros térkép sorozat új kiadványa a Vértes területét ábrázolja 1:40 000-es léptékben, 15 túraajánlattal, többnyelvű jelmagyarázattal, várostérképekkel, hátoldalán rövid túraleírásokkal, szintdiagramokkal, látnivalók felsorolásával és hasznos tudnivalókkal.
A Vértes és peremvidéke kiválóan alkalmas kerékpártúrázásra. Az ajánlott útvonalakon szebbnél-szebb tájakon barangolva, csodálatos természeti látnivalók (völgyek, barlangok, kilátók), védett műemlékek (a majki remeteség kolostoregyüttese), kastélyok, várromok, pincesorok, a különleges “lebegő falu” a Bodoki-tavon, érdekes múzeumok (pl. a bányászati múzeum Gánton és Oroszlányban, valamint az Alcsúti Arborétum felkeresése színesítheti a túrázást.
A Vértest összefüggő erdő borítja, ahol a túra során emelkedők és lejtők váltják egymást, de sokszor a völgyekben és a peremvidéken vezetnek az útvonalak, ahol lankásabb terepen kerekezhetünk, főként erdei aszfaltutakon, helyenként murvás vagy földutakon. A Vértest átszeli az ötvenes években épült aszfaltos Terv út, amin kiválóan lehet kerékpározni.
Az ajánlott túrák Oroszlányból, Szárligetről, Környéről, Bicskéről, Tatabányáról és Majkpusztáról indulnak.
A térkép a turistautakat is ábrázolja, tehát gyalogtúrázáshoz is jól használható.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Vértes kerékpáros térkép – Váli-völgy – Által-ér-völgy – Zámolyi-medence”