Vihar az agyban - A törpék, a megállíthatatlan futónő és más megdöbbentő esetek nyomában

Vihar az agyban – A törpék, a megállíthatatlan futónő és más megdöbbentő esetek nyomában

Szerző: Suzanne O'Sullivan
Kiadó: HVG Könyvek
Oldalszám: 344
Kiadás: 2018

3,500Ft 2,975Ft

Készleten

Cikkszám: 226591. Kategória: .

Termékleírás

A 16 éves August a barátaival beszélgetett az iskolaudvaron, majd hirtelen az útjába eső embereket félrelökve futni kezdett. Ez a későbbiekben gyakran megismétlődött, ám az általános vizsgálatok nem adtak magyarázatot a különös viselkedésre. Az orvosok epilepsziára gyanakodtak, August azonban nem reagált az epilepszia-gyógyszerekre, életminősége pedig egyre romlott.

August története csakis rá jellemző, mégsem egyedülálló: agyunk az univerzum egyik legösszetettebb rendszere, legkisebb elváltozásai megdöbbentő, egyénenként nagyon eltérő tüneteket okozhatnak, és gyökerestül felforgathatják az életünket. Suzanne O’Sullivan neurológus lebilincselő könyvében minden apró nyomot figyelembe véve keresi páciensei rejtélyes betegségeire a megfelelő gyógymódot. Detektívmunkája során az agyi működés furcsaságait tárja fel, esetei az emberi küzdés és alkalmazkodóképesség eddig ismeretlen mélységeit mutatják be. A Vihar az agyban izgalmas olvasmány a neurológia területén tevékenykedő szakemberek, az agy komplexitását megérteni vágyók és a titokzatos orvosi történeteket kedvelők számára.

“Bonyolult neurológiai eseteket nagy empátiával bemutató történetek… O’Sullivan kiváló, Oliver Sacks-kaliberű elbeszélő.” Kirkus Reviews

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Vihar az agyban – A törpék, a megállíthatatlan futónő és más megdöbbentő esetek nyomában”