Az ember három természete - A Biblia evolucionista olvasata

Az ember három természete – A Biblia evolucionista olvasata

Szerző: Kai Michel
Kiadó: Typotex Kft.
Oldalszám: 464
Kiadás: 2019

5,900Ft 5,015Ft

Készleten

Cikkszám: 230936. Kategória: .

Termékleírás

A Biblia minden idők legsikeresebb könyve. Akár tisztelve, akár elutasítva Isten szavait, még senki sem próbálkozott meg a Szentírást akként olvasni, ami valójában: az emberiség krónikájaként, melyben az ősök bátran néznek szembe a földi élet megpróbáltatásaival és kihívásaival.

Az evolúcióbiológus Carel van Schaik és a történész Kai Michel egy egészen újszerű olvasatát adja a Homo sapiens kulturális evolúciójának. Állításuk szerint a Biblia a legnagyobb történelmi fordulatnak igyekszik értelmet adni, nevezetesen a vadászó-gyűjtögető életmód földművelő társadalommá való átalakulásának.

A két szerző a kognitív tudomány, az evolúcióbiológia, a régészet és a vallástudomány legfrissebb kutatási eredményeivel felvértezve vezeti végig az olvasót a paradicsomtól egészen a Golgotáig.

Ez a radikálisan újszerű bibliaértelmezés nemcsak azt mutatja be, hogy a Szentírás jóval több, mint a zsidó és a keresztény vallás pillére, Istentől sugalmazott szent tanítások gyűjteménye, de egyben egy úttörő tudományos kísérlet átfogó dokumentuma is.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Az ember három természete – A Biblia evolucionista olvasata”