Vezércsel

Vezércsel

Szerző: Yoon Ha Lee
Kiadó: Metropolis
Oldalszám: 352
Kiadás: 2019

3,790Ft 3,222Ft

Készleten

Cikkszám: 227776. Kategória: .

Termékleírás

Egy képtelen háború megnyeréséhez hasonlóan képtelen eszközök kellenek. Mondjuk, egy ősi fegyver és egy áruló tábornok.

Kel Cheris, a hexarchátus kapitánya az eretnekek ellen vívott csatában nem jóváhagyott módszert alkalmaz, ezért kegyvesztettséggel büntetik. A Parancsnokságtól azonban kap még egy lehetőséget, hogy kiköszörülje a becsületén esett csorbát: vissza kell foglalnia az ellenség által megszállt csillagerődöt. Ám az akció tétje nem csupán az ő karrierje, hiszen ha elbukik, a hexarchátus egész uralma meginoghat.

Cheris minden reménysége a halott stratéga, Shuos Jedao – aki mégsem annyira halott, hogy ne segíthetne. Jedao egyrészről sosem vesztett életében egyetlen csatát sem, és az erődöt is jól ismeri. Másrészről azonban élete végén megőrült, és két teljes hadsereget mészárolt le – köztük a sajátját.

A kapitánynak döntenie kell, megéri-e a stratégiai előny a vele járó veszélyeket. Mert Jedaóban talán még kevésbé bízhat, mint az életére törő ellenségeiben.

A koreai családból származó író az amerikai SF új nemzedékéhez tartozik, aki a neves szerkesztő, Gardner Dozois szavai szerint „segített a zsánert a 21. században újrateremteni”. A Vezércsel a Locus magazintól elnyerte a legjobb első regény díját, de jelölték a rangos Hugo-, Nebula- és Arthur C. Clarke-díjakra is.

„Lebilincselően érdekes katonai űropera. Kihagyhatatlan bemutatkozó regény.”

– Stephen Baxter, az Antijég írója

„Csodálatos és kegyetlen történet, amely bővelkedik spontán ötletekben.”

– Alastair Reynolds Brit SF-díjas író

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Vezércsel”