A sas egyedül repül /Állatos közmondások és szólások magyarul és angolul a világ minden tájáról

A sas egyedül repül /Állatos közmondások és szólások magyarul és angolul a világ minden tájáról

Szerző: Balázsi József Attila
Kiadó: Tinta Könyvkiadó
Oldalszám: 270
Kiadás: 2017

2,490Ft 2,117Ft

Készleten

Cikkszám: 218560. Kategória: .

Termékleírás

A közmondások minden nyelvben hűen tükrözik a nyelvet beszélők életét. Válogatásunk az állatokkal kapcsolatos közmondásokból ad ízelítőt a világ minden részéről. A sas egyedül repül című gyűjteményben 2727 közmondás található, ezek összesen 123 állatnevet tartalmaznak, az aligátortól a lazacon át a zebráig a világ 124 nyelvéből. Az olvasó a szótár segítségével távoli kultúrákba pillanthat be, s rádöbbenhet, hogy a föld népei a látszólagos különbözőségek ellenére is mennyire egyforma gondolkodásúak: Még a majom is leesik a fáról (kínai, hindi, japán); Még a király kutyájának is vannak bolhái (német); Még az elefánt is elesik, ha elvéti a lépést (India); Bármilyen jól patkolták a lovat, mégis botlik (francia).
A magyar mellett megadtuk a közmondások angol fordítását is, ez az angol nyelv tanulásához nyújthat segítséget. Az egymással rokon értelmű közmondások megtalálását belső utalások könnyítik, a szótár használatát pedig részletes mutató is segíti.
BALÁZSI JÓZSEF ATTILA, a válogatás szerzője neves nyelvész, kutatási területe a frazeológia, etimológia és lexikográfia. A TINTA Könyvkiadónál korábban megjelent kötetei: “Virágnak mondod, pedig nem az…” (2002); Hasonlatszótár (2017).

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “A sas egyedül repül /Állatos közmondások és szólások magyarul és angolul a világ minden tájáról”