Mutatványszám

Mutatványszám

Szerző: Umberto Eco
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Oldalszám: 216
Kiadás: 2016

3,290Ft 2,797Ft

Készleten

Cikkszám: 212028. Kategória: .

Termékleírás

A kilencvenes években egy új politikai revolverújság próbaszámának szerkesztője megdöbbentő információ birtokába jut, mely nem csupán a kor titkosszolgálati botrányait és terrorcselekményeit értelmezné újra, hanem a háború óta eltelt évtizedek egész történelméhez is sajátos kulcsot adna; ráadásul egy és ugyanazon történet részesévé tenné a CIA-t, a régi és új fasisztákat és a Vatikánt, a szabadkőműveseket és a Vörös Brigádokat, sőt még az erdőrendészetet is. A sztori kiindulópontja, központi motívuma pedig egyetlen kérdés: lehet-e, hogy annak idején, 1945. április 28-án nem a kivégzett Mussolini hulláját tették közszemlére a milánói Loreto téren?
Hihető állítás-e ez vagy paranoia? És ha az, akkor vajon nyugodtan alhat-e a hírhozó? Mindennek a tetejébe pedig: sikerül-e annak, aki mindezt felidézi – az elbeszélőnek tehát -, kereket oldania (kik elől is?), miután…?

Történelmet krimivel, hideglelős izgalmakat bővérű humorral elegyítő, hamisítatlan Eco-könyv a mester – immár sajnos legutolsó – hetedik regénye is.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Mutatványszám”