A hamvaskék sárkány

A hamvaskék sárkány

Szerző: Kurt Vonnegut
Kiadó: Helikon Kiadó
Oldalszám: 472
Kiadás: 2017

3,299Ft 2,804Ft

Készleten

Cikkszám: 220246. Kategória: .

Termékleírás

Ó, azok az ötvenes évek! Meg persze a hatvanasok! Ó, Amerika!A második világháború nagy győzteseinek országában hittel hitték, hogy a csodás álmok valóra válásának immár minden akadálya elhárult.Az időszak a vaskos családi magazinok aranykora. A novellák piacát a kereslet jellemezte. Kötetünk huszonnégy Vonnegut-meséje ama idők másodtermése. Peter Reed szüretelte őket. Szebbnél szebb történetek. Abszurdak, költőiek, érzelmesek. És persze szikrázóan szellemesek. Nemzedékek konfliktusai, házasság, a nő szerepe a családban, ha már nem dolgozhat – íme, az antológia főbb témái. Igen, és a keserves ébredés a rózsaszín amerikai álomból.
A gyűjtemény összes gyöngyszeme: megannyi időutazás. Az Olvasó megrendülve, mosolyogva és talán némi szomorkás bölcsességgel szemlélheti ezt a varázslatos forgószínpadot.
Az a világ mára elsüllyedt. Üzenetei azonban időszerűbbek, mint valaha.

“Négy Tigris-tank gördült a parancsnokság bejárata elé. Két tucat német ugrott le róluk. Géppisztolyaikat ránk szegezték.
-Mongyámán valamit – parancsolta az ezredes. Csöppet sem félt.
Végigpillantottam könyvecském bal oldali hasábján. Rátaláltam a mondatra, amely leghívebben fejezte ki érzelmeinket.
– Ne lőjetek! – mondtam.
Német páncélos tiszt csörtetett be, hogy szemügyre vegye a fogását. Kezében könyvecske. Valamivel kisebb volt, mint az enyém.
– Hol vannak a tarackágyúitok? – kérdezte.”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “A hamvaskék sárkány”