TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Új világok teremtése - Geometriai képzetek és képződmények

Új világok teremtése - Geometriai képzetek és képződmények
-15%

Új világok teremtése - Geometriai képzetek és képződmények

Raktáron :  13 db
3 500 Ft
2 975 Ft
Kezdete: 2021.01.13   A készlet erejéig!

Részletek

Hogyan teremtünk? Miért teremtünk? Mit teremtünk, és aztán mire használjuk? Milyen viszonyban lesz az új világ a már meglévőkkel? Hogyan alakulnak ki egy általunk kitalált fantáziavilág törvényei? Ki irányít, az alkotó/kitaláló vagy a mű, amit létrehozott? Meddig tart a létrehozás, és honnan kezdődik egy ismeretlen világ felfedezése? És mi köze mindennek a valósághoz, az életünkhöz?

Könyvem a legtöbbet formálódott MateMorfózis-témák közös szálra felfűzött gyűjteménye. Célja az ismeretterjesztés, a matematikához fűződő viszonyt tekintve laikus olvasókhoz szól. A fejezetek egy-egy jelenséget járnak körül, a hétköznapi szemléletből kiindulva és a fantáziánkra építve. Nincsenek benne képletek, hacsak nem kifejezetten a matematikai nyelvezet erejét szeretném éreztetni. Ahol lehet, kerülöm a szakkifejezések használatát.

Az új világok teremtése a matematikában a 19. század óta bevett gyakorlattá vált, ennek megfelelően a geometriai rendszerek is átláthatatlanul elszaporodtak. Eszem ágában sincs rendet rakni köztük, hiszen a sokféleségük, át- és egymásba alakíthatóságuk a szabad teremtés lényege. Ehelyett néhány geometriai rendszeren keresztül mutatom be ezt az elképesztő szabadságot.

Pintér Gergő

Adatok

Kiadás éve
2020
Kiadó
Typotex Kiadó
Szerző
Pintér Gergő
Oldalszám
272
Súly
282
Vonalkód
9789634930501
Cikkszám
235833

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!