Házhozszállítás

Házhozszállítás

Pázmány Péter példabeszédei - 150 intelem a báránybőrbe bújt farkasok ellen és a káromoló nyelveskedések megfojtására-

Pázmány Péter példabeszédei  - 150 intelem a báránybőrbe bújt farkasok ellen és a káromoló nyelveskedések megfojtására-
-15%

Pázmány Péter példabeszédei - 150 intelem a báránybőrbe bújt farkasok ellen és a káromoló nyelveskedések megfojtására-

Raktáron :  9 db
2 990 Ft
2 542 Ft
Kezdete: 2020.12.02   A készlet erejéig!

Részletek

Pázmány Péter egyházszervező és hitvédő tevékenysége mellett a magyar próza kiemelkedő alakja. Példabeszédeiben legtöbbször a természet csodás képein keresztül vezeti el az olvasót önmaga és hite mélyebb megismerésére. Stílusa magával ragadóan sodró és olvasmányos a ma embere számára is:

„Vajon minémű bölcsesség kellett ahhoz, hogy egy kicsiny magocskába oly erő szoríttassék, hogy nagy álló fát teremtsen? Kicsoda mehet végre egy kis szúnyogban, miképpen rendelt Isten érzékenységek és táplálások eszközeire szükséges tagocskákat? Ezeket és több hasonló dolgokat csak egyedül az Isten bölcsessége tudta meggondolni és végbevinni.”
Kosztolányi Dezső írta Pázmány Péter barokkos írásművészetéről: „tollán forró tinta csordogál, kalamárisában pedig tűz van, égi szikra, de a poklok kénköves lángja is.”
Könyvünk 150 részletet tartalmaz Pázmány írásaiból. A kötet a TINTA Könyvkiadónál megjelent Isteni igazságra vezérlő
gondolatok – 440 gyöngyszem Pázmány Péter műveiből című kiadvánnyal párt alkot: míg az a gyűjtemény leginkább a rövidebb elmés bölcsességeket, maximákat tartalmazza, jelen kiadvány főként Pázmány példabeszédeit, természeti képekkel bevezetett gondolatait foglalja magába. A TINTA Könyvkiadó a két idézetgyűjteménnyel hajt fejet és tiszteleg a 450 éve született Pázmány Péter géniusza előtt.

Adatok

Kiadás éve
2020
Kiadó
Tinta Könyvkiadó
Szerző
Kiss Bernadett
Oldalszám
144
Súly
230
Vonalkód
9789634092568
Cikkszám
235528

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!