15% ONLINE KEDVEZMÉNY!

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése – Az orvosok és a dietetikusok táplálkozási és életmódtanácsai

Dr. Bittner Nóra

3 383 Ft

Készleten

Kiadó: Springmed Kft.

Kiadás éve: 2019

Kategóriák: , Címke: Cikkszám: 230753 Vonalkód: 9786155166754

Leírás

Miről szól a(z) Daganatos betegségek megelőzése és kezelése – Az orvosok és a dietetikusok táplálkozási és életmódtanácsai...

A könyvről:
A daganatos megbetegedések hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján, a vezető halálokok közé tartozik a tüdő-rák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása, valamint a stressz.
A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást, akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni.
A könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak.
A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek.

Könyvajánló:
Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban.
A daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról.
A szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia- és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt az egyéni táplálásterápia kialakítása során.
A könyv onkológus és dietetikus szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt.

Kubányi Jolán, MSc, elnök
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Szerzők:

ALKOTÓSZERKESZTŐK
Dr. Bittner Nóra, PhD, MBA
Onkológus, tüdőgyógyász, klinikai farmakológus, egészségügyi szakközgazdász, főorvos. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Tüdőgyógyászati Klinika igazgatója. 2007-ben az Év Orvosa díj első helyezettje. 2017-ben beválasztották a „21 nő az egészségügyért” tagjai közé az egészségügyben végzett hatékony ismeretterjesztés és az egészségtudatos magatartás területén kifejtett példaértékű munkásságáért.
Kiemelt érdeklődési területe: a tüdődaganatok molekuláris háttere és a csontmetasztázisok összefüggései; dag

További információk

Tömeg 372 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Daganatos betegségek megelőzése és kezelése – Az orvosok és a dietetikusok táplálkozási és életmódtanácsai” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük