TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Amikor Einstein Gödellel sétált - Kirándulás az értelem peremén

Amikor Einstein Gödellel sétált - Kirándulás az értelem peremén

Amikor Einstein Gödellel sétált - Kirándulás az értelem peremén

Raktáron :  1 db
5 500 Ft

Részletek

Albert Einstein utolsó éveit Princetonban töltötte. Itt talált rá hűséges sétapartnerére, egy nála sokkal fiatalabb és elegánsabb férfira. A küllemre nagyon is eltérő két embert mi kötötte össze? Einstein a relativitáselmélettel forgatta fel a fizikai világról alkotott hétköznapi fogalmainkat, a fiatalabb férfi, Kurt Gödel a matematika absztrakt világával kapcsolatos felfogásunkra hatott hasonlóképpen – mindketten olyan különleges zsenik voltak, akiknek úttörő elméletei a tudományos és a filozófiai látásmódot is egyaránt átalakították. Jim Holt (New York Times) esszéiben részben az ő, részben a hozzájuk mérhető tudósok lélegzetelállító gondolatait magyarázza el, miközben címlapokra emelt vagy éppen elfeledett életrajzi részletekbe kínál betekintést. Emmy Noether fizikustól kezdve a számítástechnikai úttörő Alan Turingon át a fraktálok felfedezőjéig, Benoit Mandelbrotig olyan személyiségeket ismerhetünk meg, akik döntő befolyást gyakoroltak arra, ahogyan a világra tekintünk, ahogyan a tudásunkra szert teszünk, sőt még arra is, ahogyan életünket vezetjük.

Merész, gondolatébresztő szövegek… Történetek valódi emberekről és a valaha kigondolt legbonyolultabb matematikai, fizikai és filozófiai elméleteikről.
Nature
A legújabb kori gondolatok elegáns története… Holt a teológiáról és a kozmológiáról ügyesen tud váltani a költészetre, emlékeztetve arra, hogy a specializáció modern találmány.
The New York Times

Adatok

Kiadás éve
2019
Kiadó
Typotex Kft.
Szerző
Jim Holt
Oldalszám
386
Súly
490
Vonalkód
9789634930556
Cikkszám
232214

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!