TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

A gondolkodás forradalma - Hogyan alakítja a matematika a világot?

A gondolkodás forradalma - Hogyan alakítja a matematika a világot?
-5%

A gondolkodás forradalma - Hogyan alakítja a matematika a világot?

Raktáron :  2 db
3 200 Ft
3 040 Ft
Kezdete: 2021.01.13   A készlet erejéig!

Részletek

A könyv 2020.03.14-én a Nemzetközi ?-napon jelenik meg!

Lehet-e még hely a végtelen szállodában, ha minden szoba foglalt? Hogyan viselkednek a skizofrén nullák? Mi történt Steve Jobs garázsában? Miféle egyenletek működtetik a világot? Mi a különbség a Notre-Dame és egy nanoűrhajó között? Van-e közös vonás Newton fluxióelméletében és a Mona Lisában? Nem kell matematikusnak lennünk ahhoz, hogy mindezeket megértsük.
A matematika olyan absztrakt fogalmakkal kapcsolatban mond ki örök érvényű igazságokat, amelyek nélkül sosem tudtunk volna választ találni számos gyakorlati kérdésre. Hogyan mérhetnénk precízen az időt, miképpen építhetnénk biztonságos függőhidat, hogyan juthatnánk el a Holdra? Amikor már nem kellett más, csak papír, ceruza és persze sok számítás, hogy kiderüljön, valóban működnek-e az elképzeléseink, hirtelen képessé váltunk megjósolni a jövőt. A könnyed, világos stílusban megírt könyv érdekes paradoxonokon, fontos tudományos felfedezéseken és izgalmas problémákon keresztül világítja meg: az emberiség története szétválaszthatatlanul összefonódik a matematikával.

Mosóczi András hazánk egyik legnépszerűbb matematikaoktató weboldalának alapítója. Előadásokat tartott az ELTE-n, a BME-n és az IBS-en, jelenleg a több mint 120 ezer felhasználóval rendelkező mateking.hu német nyelvű változatán, a matheking.at fejlesztésén dolgozik.

Adatok

Kiadás éve
2020
Kiadó
Typotex Kft.
Szerző
Mosóczi András
Oldalszám
236
Súly
246
Vonalkód
9789634930877
Cikkszám
233792

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!