221564 373x600 - VÉGÍTÉLETGÉP /EGY ATOMHÁBORÚ-TERVEZŐ VALLOMÁSAI

VÉGÍTÉLETGÉP /EGY ATOMHÁBORÚ-TERVEZŐ VALLOMÁSAI

Szerző: DANIEL ELLSBERG
Kiadó: ATHENAEUM 2000 KIADÓ
Oldalszám: 352
Kiadás: 2018

3,999Ft 3,399Ft

Készleten

Cikkszám: 221564. Kategóriák: , .

Termékleírás

A 2018-as Andrew Carnegie Kiváló Tényirodalom Díj jelöltje.

Amerika szigorúan titkos, embertelen nukleáris politikája ma is érvényben van. Ám egy magas rangú szemtanú élete kockáztatásával felfedi a titkokat.
Eszement terv, amely halálos veszéllyel fenyeget mindannyiunkat, vagy csupán rémkép? Paranoia vagy valós félelem? A korábbi magas rangú nemzetvédelmi elemző, Daniel Ellsberg elsőként ír az 1960-as évek amerikai atomprogramjáról. Ha valaha megvalósulnak az Eisenhower elnök ideje alatt készült totális atomháborús tervek, az az emberiség csaknem teljes kihalásához vezethet. Ellsberg figyelmeztet, hogy a történelem legveszélyesebb fegyverkezése folyik, és a Trump-adminisztráció csak folytatása a teljes megsemmisüléshez vezető útnak. Bizonyítékokhoz hozzáférő magas rangú tisztviselő még soha nem írt ilyen nyíltan a Kennedy-korszakban elfogadott nukleáris stratégiáról.
Ellsberg könyve az őrület krónikája, amelyben a szerző a saját részvételét is elismeri. Ez a vészjósló írás ugyanakkor megmutatja azokat a lehetséges lépéseket, amelyekkel leszerelhetjük a készenlétben tartott Végítéletgépet, és elkerülhetjük az atomkatasztrófát. A Dr. Strangelove-sztori valóságos verzióját olvashatjuk. A könyv nem másról szól, mint a világ jövőjéről. A kulcs a mi kezünkben van.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “VÉGÍTÉLETGÉP /EGY ATOMHÁBORÚ-TERVEZŐ VALLOMÁSAI”