223008 400x581 - Inzulinnal kezeltek kézikönyve /Inzulinnal kezelt diabéteszeseknek és diabétesz edukátoroknak

Inzulinnal kezeltek kézikönyve /Inzulinnal kezelt diabéteszeseknek és diabétesz edukátoroknak

Szerző: Dr. Fövényi József
Kiadó: Springmed Kiadó
Oldalszám: 144
Kiadás: 2018

4,800Ft 4,080Ft

Készleten

Cikkszám: 223008. Kategória: .

Termékleírás

Jelen munka átfogóan ismerteti a felnőttkorban jelentkező cukorbetegséget, annak különböző megjelenési formáit, a korai és késői szövődményeket és az évről évre bővülő terápiás eszköztárat, a vércukorcsökkentő tablettás és nem inzulin jellegű injekciós készítményeket, valamint inzulinokat. Részletesen foglalkozik az inzulinkezelés rendkívül változatos módozataival, a vércukor-önellenőrzéssel, és ismerteti a szöveti glukóz-monitorozás korszerű módszerét is.
Az “Inzulinkezelés gyermekkorban” fejezet részletezi a diabétesze gyermekek speciális problémáit, ezek megoldási módját és a gyermekkorban alkalmazható inzulinkezelés egyre bővülő lehetőségeit.
A könyv külön fejezetben foglalkozik a legkorszerűbbnek nevezhető inzulinpumpa-kezelés teljes körű bemutatásával.
A könyv végén diabétesz-lexikon található, mely az orvosi kifejezések értelmezését, ezáltal a leletek megértését, valamint a diabétesz-gondozókkal történő kommunikációt hivatott segíteni.
A könyv nem csupán a tudásukat frissíteni, bővíteni kívánó cukorbetegek számára kínál naprakész információkat, hanem a betegoktatók, edukátorok tevékenységéhez is alapul szolgál.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Inzulinnal kezeltek kézikönyve /Inzulinnal kezelt diabéteszeseknek és diabétesz edukátoroknak”